Η Β΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων άρχισε να λειτουργεί το 2004 (Αρ. Φ. 1558/ Οκτώβριος 2003, Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) μετά το διαχωρισμό της ενιαίας μέχρι τότε Παθολογικής Κλινικής σε Α΄ και Β΄. Βρίσκεται στον 3ο όροφο, του Α΄ κτηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Α3).

Η κλινική μας είναι η 1η Παθολογική Κλινική στην Ελλάδα που έχει πιστοποιημένη λειτουργία κατά ISO 9001: 2000. Έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία πιστοποίησης, η κλινική έχει λάβει σχετικό πιστοποιητικό από το ΕΚΕΒΥΛ, η ισχύς του οποίου έχει ανανεωθεί και για το τρέχον έτος.

Στόχος της κλινικής είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου νοσηλεία στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν παθήσεις του φάσματος της Εσωτερικής Παθολογίας, ακολουθώντας τη βέλτιστη και πιο σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, με την άρτια εκπαίδευση και την αφοσίωση που το διακρίνει, διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σεβόμενο τις αξίες της ζωής και της αξιοπρέπειας των ασθενών.

Παράλληλα, η κλινική παράγει πλούσιο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο, συμβάλλοντας ενεργά στην πρόοδο της επιστήμης της ιατρικής και στην κατάρτιση των νέων ιατρών και επαγγελματιών υγείας.

Η κλινική λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

fiogf49gjkf05